ProRail gaat de middentunnel op station Utrecht Centraal vernieuwen waar dagelijks duizenden reizigers gebruik van maken. Vanaf zaterdag 28 april tot 7 mei is de middentunnel deels afgesloten, van 7 mei tot 11 juni is de tunnel helemaal dicht. Reizigers worden omgeleid.

De middentunnel loopt onder de sporen onder de stationshal van Utrecht Centraal door. Door middel van deze tunnel is het mogelijk om van spoor 1 tot 21 te lopen.

Van 28 april tot en met 7 mei is de bocht bij de fietsenstalling aan de centrumzijde afgesloten. Daarna is de tunnel tot 11 juni helemaal afgesloten. De fietsenstalling blijft bereikbaar.

Reizigers worden omgeleid via de stationshal of de Noordertunnel. De afsluiting is nodig in verband met sloop- en renovatiewerkzaamheden. Na 11 juni is de middentunnel weer toegankelijk, maar vinden nog wel werkzaamheden plaats.

De vloeren en wanden zijn oud en versleten. ProRail gaat alles vernieuwen, van vloeren tot plafond, van verlichting tot tegels en wanden. In september is de middentunnel helemaal klaar.