De Bockbierfestivals in Utrecht komen terug. Het Lentebock Festival vindt plaats op 25, 26 en 27 mei op het Domplein en zal de oude opzet  behouden.

Na een korte tijd van afwezigheid is er een nieuwe locatie gevonden voor de festivals in het voor- en najaar. Het Bockbier Festival zal van 19 tot en met 21 oktober zijn.

Samen met Walden, Lebowski, Café Ledig Erf en Hofman Café komt het Lentebock Festival nu naar het Domplein. Naast een uitgebreid muzikaal programma, bierproeverijen, de verkiezing van de Topbock zullen er ook verschillende theateracts te vinden zijn.

De organisatie van de Bockbierfestivals besloot dat de editie in de herfst van 2016 moest worden overgeslagen "om nogmaals goed na te denken over het concept". Ze wilden een nieuwe invulling en nieuwe partners voor het festival vinden.

Sindsdien werden de festivals niet meer georganiseerd. Wel werd er nog een alternatief georganiseerd met Bock&Rock op het Stadhuisplein.

Sanne Bijlsma, een van de organisatoren van de festivals: "We merkten dat veel bezoekers de festivals misten en we zijn uiteindelijk bij het Domplein uitgekomen. Een enorm mooi en centraal plein natuurlijk." Hij hoopt dezelfde sfeer terug zien te krijgen op het Domplein en er verandert daarom niets aan het concept.