Een deel van de binnenstad in Utrecht wordt zondag afgesloten vanwege de marathon. De Utrecht Science Park Marathon is een parcours over 21,1 kilometer dat twee keer gelopen moet worden en gaat vanaf de Uithof naar het centrum en terug.

Vanaf 11.00 worden wegen in de stad Utrecht gefaseerd afgesloten. Er zijn diverse afzettingen en omleidingsroutes.

Tussen 12.20 uur en 13.45 uur loopt een grote groep lopers door het centrum van de stad. Voor autoverkeer blijft het parcours afgesloten tot de laatste loper gepasseerd is. Rond 16.15 uur verlaat de laatste loper Utrecht via de Koningsweg.

Op zondag gaat de Weg tot de Wetenschap om 11.00 uur dicht voor autoverkeer en de Archimedeslaan om 10.00 uur. Het Utrecht Science Park is voor autoverkeer uitsluitend bereikbaar via de Universiteitsweg.

Centrum

Bezoekers van het gebied ten oosten van de Catherijnesingel, ten zuiden van de Zadelstraat en Dom en ten westen van de Nieuwegracht, kunnen het centrum uitsluitend benaderen via de Venuslaan en het Ledigerf. Per fiets of te voet is het parcours wel te kruisen op momenten dat er geen lopers passeren.

Utrecht Science Park is uitsluitend bereikbaar met het openbaar vervoer en met de auto via de A28. Er kan wel gewoon worden gefietst van en naar de Uithof. Er zijn ook enkele buslijnen die vanaf 11.30 uur hinder ondervinden: Lijn 2 vervalt en Lijn 8 wordt omgeleid. Het Diakonessenhuis blijft bereikbaar Lijn 41.

Bereikbaar

Het Spoorwegmuseum en de woningen aan de Maliesingel tussen de Oosterstraat en de Maliebaan zijn bereikbaar via de Oosterstraat. De parallelwegen van de Maliebaan zijn beschikbaar voor verkeer, maar zijn geopend in twee richtingen zodat het verkeer via Nachtegaalstraat en de Burgemeester Reigerstraat weg kan. De oostelijke rijbaan blijft geopend voor verkeer.

Bekijk het parcours hieronder of ga naar de website.