De opbrengst van de verkoop van het Fentener van Vlissingenhuis op Maliebaan 42 zal naar het gebouw TivoliVredenburg gaan.

Het geld wordt gebruikt om een eerder ontstaan gat te dichten aan de kant van sponsorgelden, laat wethouder Paulus Jansen weten in een briefDe verantwoordelijkheid voor de werving hiervan ligt bij de gemeente Utrecht als eigenaar van het gebouw.

In 1951 schonk Frits Fentener van Vlissingen het pand aan de Maliebaan aan de gemeente Utrecht, onder de voorwaarde, vastgelegd in de notariële akte, de villa "uitsluitend voor culturele of representatieve doeleinden te gebruiken en nimmer voor enig ander doel te bestemmen". 

Eerder vond wethouder Paulus Jansen dat het pand verkocht moest worden. Hij vond dat het gebruik van dit pand met een culturele bestemming lastig in te vullen was. Toen dit naar buiten kwam ontstond er discussie.

Niet veel later bleek dat het pand teruggekocht werd door de nabestaanden van Van Vlissingen. Hun investeringsmaatschappij Boron heeft vergunning gekregen om er zes appartementen van te maken. Eerst was het gebouw een dependance van het Centraal Museum, later de Kunstuitleen.