PostNL gaat vanaf eind maart 62 brievenbussen verwijderen in de gemeente Utrecht. De reden voor de aanpassing is dat er steeds minder post verstuurd wordt.
 

"Brievenbussen die weinig worden gebruikt, verwijderen of verplaatsen we naar plekken waar veel mensen komen zoals winkelcentra, supermarkten of locaties aan het begin van een woonwijk", laat PostNL weten.

Bij het bepalen van de locaties is rekening gehouden met de afstandseis voor brievenbussen die de Postwet voorschrijft. Daarnaast hebben lokale belangenorganisaties de mogelijkheid gekregen om advies uit te brengen op de plannen in de gemeente Utrecht.

Gezamenlijk is gekeken of brievenbussen voor iedereen bereikbaar blijven. Ook voor mensen die wat minder goed ter been zijn. Brievenbussen bij ziekenhuizen en zorginstellingen blijven om die reden staan. Ook het aantal verlaagde brievenbussen blijft ongewijzigd.

Vanaf 24 maart 2018 voert PostNL de eerste veranderingen in. Er blijven 156 brievenbussen en komt er 1 nieuwe brievenbus bij. Bekijk hier welke brievenbussen er blijven, en welke er verdwijnen.