De omwonenden van de verlaten benzinepomp aan de Croeselaan, die al tien jaar uitkijken op het vervallen gebouw, zijn het wachten zat. Ze roepen wethouder Paulus Jansen (SP) op om actie te ondernemen. 

Buurvrouw Marsja Meijer en andere omwonenden zijn een petitie gestart, waarmee ze Jansen willen wijzen op de mogelijkheden voor het gebouw. 

Eind september mochten omwonenden zich tijdens een stemavond uitspreken over welk initiatief in het pompgebouw tussen de Jeremias de Deckerstraat en de Hubert Pootstraat moest komen. Een meerderheid van de omwonenden koos voor het voorstel van De Pomp, een restaurant dat 'comfort- en soulfood' moet gaan serveren.

Marlou Kleijnen zou samen met de sous-chef van het gesloten restaurant Vaartsche Rijn aan de slag gaan om de vervallen pomp om te bouwen in een verantwoord culinair paradijsje, met veel binding met de buurt.

Snel

Kleijnen verwachtte "snel aan de slag" te gaan, maar bijna vijf maanden later is er vrijwel niets veranderd – alleen de kraker is verdwenen. 

En dat terwijl er flink wat moet gebeuren. De vervuilde grond rond het tankstation moet door Shell gesaneerd worden, voordat de initiatiefnemers van De Pomp het pand kunnen renoveren.

Petitie

Reden voor Meijer en haar buurtgenoten om een petitie te starten. Met de petitie Maak vaart met De Pomp aan de Croeselaan willen de initiatiefnemers wethouder Jansen oproepen om het project voortvarend op te pakken. Tot nu toe hebben 220 Utrechters hun handtekening gezet.

Begin maart hebben de omwonenden een gesprek met de gemeente, waarbij ze de handtekeningen willen overhandigen.