De gemeente heeft aanwijzingen dat de Koerdische en Turkse demonstranten, die op 31 januari korte tijd voor ophef zorgden op station Utrecht Centraal, elkaar bewust hebben opgezocht. 
 

Dat blijkt uit de beantwoording van schriftelijke vragen die eerder deze maand door de Utrechtse CDA-raadsleden Sander van Waveren en Marloes Metaal zijn gesteld.

De politie moest op de laatste dag van januari 's avonds ingrijpen toen groepen Turkse en Koerdische demonstranten op station Utrecht Centraal verschenen en elkaar provoceerden. De politie haalde de partijen uit elkaar.

Volgens burgemeester Van Zanen gingen de groepen op verzoek van de politie uit elkaar en is er destijds één aanhouding verricht, maar had de verdachte daar niets met beide groepen te maken.

De demonstranten kwamen grotendeels van buiten Utrecht. In Utrecht zelf spelen de spanningen tussen de beide bevolkingsgroepen een stuk minder. "We onderhouden goed contact met de verschillende gemeenschappen", schrijft het college in antwoord op de vragen.