Het EK vrouwenvoetbal dat afgelopen zomer gedeeltelijk in Utrecht plaatsvond heeft voor 3,9 miljoen euro aan extra inkomsten in de stad gezorgd.

Dat zegt de gemeente Utrecht na een impactanalyse. Hierin zijn de inkomsten van de huldiging in Utrecht niet meegenomen.

Het grootste deel van de 3,9 miljoen aan uitgaven in de stad komt van bestedingen van bezoekers, waaronder hotelovernachtingen en uitgaven in cafés en restaurants.

De gemeente Utrecht liet de impactanalyse samen met de Stichting EK Vrouwen 2017 uitvoeren. Het evenement werd gemiddeld door bezoekers gewaardeerd met een 8,4 als rapportcijfer.

Groepswedstrijden

Utrecht organiseerde vorig jaar vier groepswedstrijden, waaronder de openingswedstrijd van Nederland tegen Noorwegen. Ook was Utrecht met een boottocht naar Park Lepelenburg het decor van de huldiging van de Nederlandse vrouwen die Europees kampioen werden. 

Het aantal vrouwelijke KNVB-leden bij Utrechtse verenigingen groeide in 2017-2018 van 1961 een jaar eerder naar 2224, iets boven de doelstelling van 2200. De wedstrijden trokken in totaal een kleine 40.000 bezoekers. 86 procent van de bezoekers kwam uit Nederland.