Agenten zijn zaterdagmiddag door omstanders belaagd nadat ze een aanhouding wilden verrichten op de Van Eysingalaan in Kanaleneiland. De politie beantwoordde het geweld met de wapenstok en vijf aanhoudingen. 

De politie kreeg zaterdagmiddag rond half vijf een melding van een motorscooter zonder kenteken die over de Marshallaan reed.

Agenten zetten de achtervolging in, maar werden daarbij bewust gehinderd door een andere scooter met twee opzittenden, die voor de politieauto ging rijden. Daardoor verloren de agenten de motorscooter uit het zicht.

De achtervolgende agenten wilde daarom de opzittenden van de hinderende scooter aanhouden op de Van Eysingalaan, maar dat ging niet zonder slag of stoot. Op het incident waren veel mensen afgekomen, en de sfeer sloeg om.

Wapenstok

Een persoon gooide een voorwerp naar de politie, een tweede persoon gooide zand in het gezicht van een agent. De agenten trokken hun wapenstok om ‘werkruimte te creëren’, aldus de politie.

Uiteindelijk heeft de politie vijf mensen aangehouden. Ook de bestuurder van de motorscooter zonder kenteken is zaterdag aangehouden, maar het voertuig zelf is niet meer gevonden.