De politie heeft zaterdagmiddag op de Van Eysingalaan vijf aanhoudingen verricht voor openlijke geweldpleging tegen agenten en het belemmeren van hun werk.

Volgens de politie trokken de aanhoudingen veel 'opdringerig' publiek, waardoor de agenten zich genoodzaakt voelden geweld te gebruiken om ruimte te creëren. Hiervoor hebben zij onder andere een wapenstok ingezet.

Rond 16.30 uur zagen agenten zaterdag op de Marshallaan een motorscooter rijden zonder kenteken. Toen zij vervolgens de achtervolging in wilden zetten, werden ze hierbij gehinderd door een andere scooter die voor de politieauto ging rijden.

Door deze belemmering zijn de agenten de eerste motorscooter uit het oog verloren, waarop ze de twee opzittenden van de tweede scooter wilden aanhouden. Bij deze aanhouding, die veel publiek trok, heeft één ander persoon een nog onbekend object naar de politie gegooid en heeft een tweede persoon zand in het gezicht van een agent gegooid.

Deze twee personen zijn ook aangehouden door de aanwezige agenten, net als de twee opzittenden van de motorscooter.

Motorscooter

De bestuurder van de eerste motorscooter is ook opgepakt door de politie, op de Van Eysingalaan. De politie stelt een onderzoek in. 

Er is momenteel nog geen informatie over de leeftijden en woonplaatsen van de verdachten.