Leren over de geschiedenis van de liefde, of een romantische rondleiding in de Domtoren krijgen: in Utrecht is er genoeg te doen op Valentijnsdag. 

NU.nl brengt een overzicht met een aantal date-mogelijkheden in de stad.

Liefdesgeschiedenis

Het Centraal Museum biedt op Valentijnsdag een rondleiding aan over de liefde. De (liefdes)verhalen van kunstenaars Rietveld en Koch worden verteld en kunstwerken zoals Granida en Daifilo (de liefdesgeschiedenis van de Perzische prinses Granida en de herder Daifilo,1625) worden besproken. 

Romantiek op Domtoren

Verras je Valentijnsdate met een romantische rondleiding in de Domtoren. Wanneer de zon ondergaat is het uizicht op de verlichte stad adembenemend. De rondleiding duurt 1,5 uur en start om 20.30 en 21.00 uur bij de Domtoren. De kosten: 12,50 euro per persoon.

TivoliVredenburg 

Valentijnsdag wordt uitgebreid gevierd in TivoliVredenburg. Er zijn dansworkshops, een liefdesliedjesbingo en er worden praatjes gehouden over onder meer Liefde In Tijden van Internet en het nut van de liefde vanuit biologisch perspectief.

Studenten en CJP-leden betalen 10 euro entree, de rest 12,50 euro. De avond begint om 20.15 en eindigt 23.30 uur. 

Haat aan Valentijnsdag

Heb je een hekel aan Valentijnsdag maar niet aan liefde? Blijf woensdag dan lekker thuis en vind de ware liefde op 15 februari. Organisatie Aboutlove organiseert dan namelijk een avond speeddaten voor singles tussen de 20 en 35 jaar.