Het Diakonessenhuis heeft een financiering afgesloten voor 75 miljoen euro. Samen met financiering uit eigen middelen investeert het ziekenhuis de komende vier tot vijf jaar in totaal voor 185 miljoen euro.

De financiering van 75 miljoen euro wordt besteed aan renovaties en nieuwbouw, voornamelijk op de locatie Utrecht. Een deel van het geld gaat ook naar de locaties in Doorn en Zeist.

De renovatie is steeds in een ander deel van het ziekenhuis, waardoor alle afdelingen open kunnen blijven. Ook blijft het pand bereikbaar met zowel openbaar vervoer als eigen vervoer. 

Nog dit jaar vernieuwt het ziekenhuis een van de negen operatiekamers in Utrecht en opent een Gezondheidshuis op het eigen terrein. Komende jaren volgen onder meer nieuwe poliklinieken oogheelkunde en neurologie, de afdeling cardiologie, een Stiltecentrum, een nieuw centrum voor Vrouw&Kind, een nieuwe parkeergarage en overige poliklinieken en kantoorruimten. 

De eigen middelen gebruikt het ziekenhuis voor reguliere investering in medische apparatuur en groot onderhoud van de gebouwen en inventaris op alle drie locaties.

"Wij zijn heel blij om komende jaren te investeren in het ziekenhuis dat we al bijna 175 jaar zijn voor de stad en regio Utrecht. We blijven vernieuwen en innoveren", aldus John Taks, voorzitter Raad van Bestuur.