Op de Neude in Utrecht zal in juli een stadion voor het EK Beachvolleybal verrijzen. Wethouder Paulus Jansen ontving de president van de Europese Volleybal Federatie, Aleksandar Boričić, om hem het plein te laten zien.

Het tweetal gaf tijdens de ontmoeting de officiële aftrap van het DELA EK Beachvolleybal dat van 15 tot en met 22 juli gehouden wordt in Utrecht, Den Haag, Apeldoorn en Rotterdam.

Wethouder Paulus Jansen liet zien hoe het stadion midden op het plein zal verrijzen. Ook bezocht het gezelschap enkele ondernemers aan het plein, waarmee tijdens het EK nauw wordt samengewerkt.

Wethouder Jansen: "Ik ben er bijzonder trots op dat Utrecht na het succes van het EK Vrouwenvoetbal 2017 komend jaar opnieuw gaststad is van een internationaal topsportevenement als het EK Beachvolleybal. Samen met de andere speelsteden Rotterdam, Den Haag en Apeldoorn biedt Utrecht met de Neude een prachtig decor. We gaan er met alle Utrechtse volleyballiefhebbers, de horecaondernemers en alle bezoekers een geweldig feest van maken."