Verhuurder De Elf Provinciën heeft de huur opgezegd van tientallen garageboxen ​in een parkeergarage in Utrecht Overvecht waar vorig jaar december diverse bedrijven werden aangetroffen. Hieronder bevond zich een kapperszaak.

Dat bevestigt een woordvoerder van de gemeente Utrecht dinsdag aan NU.nl na berichtgeving van het AD.

De woordvoerder laat weten dat de verhuurder op deze manier de gelegenheid krijgt om de parkeerboxen aan de Faustdreef-Rubicondreef  op te knappen, nu de huurders eruit zijn. Het gaat om alle boxen waarin illegale praktijken plaatsvonden.

In december werden bij een controle in de parkeergarage 83 boxen gecontroleerd. Bij 77 daarvan werd de garagebox gebruikt voor andere doeleinden dan het parkeren van een auto, wat niet toegestaan is.

Kapperszaak

Er zijn onder andere zes shishalounges aangetroffen, meerdere garagebedrijven, witgoedreparatiebedrijven, een fitnessruimte en een kapperszaak.

De controleactie werd gehouden na signalen van omwonenden. Tijdens de controle heeft de politie honderden fietsen en bromfietsen in beslag genomen, een gestripte auto, een opengebroken kluis en spullen die gebruikt worden bij hennepteelt.