Door de hevige westerstorm donderdag zijn van diverse gebouwen in de stad de daken beschadigd of volledig weggewaaid. 

Volg hier ons liveblog

Zo ligt volgens RTV Utrecht het dak van een snookercentrum op de Biltstraat. Bij voetbalvereniging Montfoort is het dak van de kantine afgewaaid.

In De Meern is een huis deels ingestort, zo meldt een verslaggever van de regionale omroep op Twitter. Door de hevige storm werden studenten van de Universiteit Utrecht donderdag niet verplicht om op te komen dagen voor colleges en tentamens. Zij kunnen een beroep doen op overmacht, laat de universiteit weten.

In de hele provincie Utrecht was tot 14.00 uur code rood van kracht en de daaropvolgende twee uur code geel voor zeer zware windstoten.

Geen afval

De gemeente Utrecht heeft het ophalen van vuilnis tijdelijk moeten staken vanwege de storm. Het inzamelen van afval werd nadat de wind ging liggen vervolgd, liet de gemeente weten op Twitter

Op sociale media delen veel mensen in Utrecht de gevolgen van de westerstorm. Een filmpje waarin een dixie over de grond raast gaat viral. De desbetreffende dixie is inmiddels terug op zijn plek.

Dienstregeling

De NS heeft het treinverkeer landelijk platgelegd vanwege de westerstorm, waardoor het op Utrecht Centraal erg druk was. Door de harde wind zijn veel bovenleidingen beschadigd geraakt en zijn bomen en takken op het spoor gevallen. Ook hebben verschillende stations te maken met stormschade.