CNV wil dat contant betalen verdwijnt na overval buschauffeur Overvecht

De vakbond CNV Vakmensen vindt dat de provincie Utrecht haar verantwoordelijkheid moet nemen als het gaat om veiligheid in het openbaar vervoer en dat contant geld uit de bus moet verdwijnen.

Deze uitspraak volgt op de overval van een buschauffeur afgelopen week in de wijk Overvecht.

"Die overval toont opnieuw aan hoe belangrijk het is dat contant geld zo snel mogelijk van de bus verdwijnt", zegt Job Marskamp van de CNV. "Daar moet busbedrijf Qbuzz uiteraard voor zorgen, maar zo'n investering kost geld. De provincie zou Qbuzz daarin tegemoet kunnen komen, want ook de overheid is verantwoordelijk voor de veiligheid van burgers."

CNV Vakmensen en FNV willen dat de provincie zich actiever opstelt, zodat cashloos betalen in de Utrechtse bussen snel mogelijk wordt. Maandagmiddag gaan ze samen naar het Provinciehuis om die boodschap over te brengen.

Overval

Vrijdagavond 5 januari werd een buschauffeur door een 15-jarige jongen overvallen aan de Rio Brancodreef. De politie heeft de verdachte dezelfde avond opgepakt. 

Naar aanleiding van de beroving riep de FNV chauffeurs van Qbuzz op te rijden zonder contant geld en vervoersbewijzen. De bond was boos dat de streekvervoerder nog geen werk heeft gemaakt van het 'cashless' rijden, ondanks afspraken daarover.

Lees meer over:
Tip de redactie