Studente ontkent afpakken medicijnen tijdens ontgroening UVSV

Een studente van wie volgens programma Rambam astmamedicijnen zijn afgepakt tijdens haar ontgroening bij de Utrechtse studentenvereniging UVSV ontkent dat dit is gebeurd.

In een uitzending van Jinek op donderdagavond noemt de studente de beweringen van het programma "niet waar". Tijdens de introductietijd was zij alleen haar tas met medicijnen af en toe kwijt, waardoor ze de medicijnen niet altijd bij zich had.

Donderdagavond toonde Rambam undercover beelden van de ontgroening bij vijf studentenverenigingen in Nederland, waaronder UVSV. Op deze beelden was onder andere te zien dat een meisje werd gevoerd met een lepel en vertelde een ander meisje dat  ze meerdere malen bespuugd is.

Ook vertelde de studente die aanwezig was bij Jinek in de uitzending tegen een undercover aspirant-lid dat haar astmamedicijnen waren afgepakt.

Stopzetten subsidie

De Hogeschool Utrecht en de Universiteit Utrecht maakten vorige maand bekend dat zij hun bijdragen aan de UVSV opschorten vanwege de incidenten tijdens de ontgroening. Ook is de studentenvereniging geschorst van academische plechtigheden en loopt er momenteel een onderzoek naar de introductietijd.

De uitzending van Rambam werd bekeken door 489.000 mensen.

Lees meer over:
Tip de redactie