Twee mannen hebben donderdagmiddag via een  babbeltruc de pinpas en pincode van een hoogbejaarde vrouw in Overvecht weten te krijgen. Ze hebben meer dan duizend euro gestolen. 

De twee belden 4 januari rond 17.00 uur aan bij de woning van het slachtoffer aan de Taagdreeg, meldt de politie vrijdag.

Ze gaven aan dat de bal van een jonger broertje in haar achtertuin terecht was gekomen en wilden kijken. De vrouw weigerde dit. De mannen waren volhardend en vroegen om een telefoonnummer. Omdat het slachtoffer naar binnen moest, lukten het de twee mannen ook mee naar binnen te gaan.

Uiteraard bleek er geen bal in de achtertuin te liggen. De twee mannen waren heel vriendelijk volgens de politie en bedankten de vrouw, waarbij één van hen haar omhelsde. Vervolgens verlieten ze de woning. Het slachtoffer vertrouwde het niet en ontdekte dat ze haar pinpas miste. Ze belde direct de politie.

Pincode

Kort hierna werd ze gebeld door iemand die zich voordeed als agent. Hij gaf aan dat haar pinpas gevonden was en ze enkel haar pincode nodig hadden. De opgeluchte vrouw gaf haar pincode. T

oen de echte agenten aan de deur kwamen, bleek dat het belletje niet door de politie was gedaan. Van de rekening van de vrouw was meer dan duizend euro gestolen. De verdachten zijn nog voortvluchtig.