De dienstregeling van de bussen en trams in Utrecht wordt niet meer opgepakt donderdag. Werknemers in het streekvervoer staken in het hele land.

Eerst was nog sprake dat na 13.00 uur mogelijk weer diensten gereden zouden worden, omdat niet alle chauffeurs meedoen aan de staking. 

Echter is rond 13.30 uur gebleken dat het hervatten van de dienstregeling van de reguliere bussen en trams definitief niet meer mogelijk is. De buurtbussen lijn 503, 522, 524, 526, 572, 573 en 575 van Syntus Utrecht rijden donderdag wel. 

De staking duurt tot 23.00 uur. U-OV laat weten de dienstregeling vrijdag weer op te pakken. Eerder gaven de Utrechtse vervoersbedrijven al te kennen "te balen" van de situatie. 

Werkdruk

De werknemers in het streekvervoer staken omdat ze afspraken willen over een vermindering van de hoge werkdruk en een loonsverhoging.

Chauffeurs zouden volgens de vakbond FNV steeds vaker te maken hebben met roosters waarin vier uur achter elkaar gereden moet worden, geen plaspauzes krijgen en eventueel verloren tijd moeten inhalen in hun lunchpauze.