De gemeente Utrecht heeft in 77 garageboxen in een parkeergarage in Utrecht Overvecht diverse bedrijven aangetroffen, waaronder een kapperszaak.

Bij de controle in de parkeergarage aan de Utrechtse Faustdreef-Rubicondreef werden 83 garageboxen gecontroleerd door toezichthouders, meldt de gemeente Utrecht

De parkeergarage werd volgens de gemeente gebruikt als een 'informeel bedrijfsverzamelgebouw'. Er zijn zes shishalounges aangetroffen, meerdere garagebedrijven, witgoedreparatiebedrijven, een fitnessruimte en een kapperszaak.

De controleactie werd gehouden na signalen van omwonenden. "De bedrijvigheid in en om het garagecomplex liep door tot in de nachtelijke uren", zo stelt de gemeente. 

De politie heeft honderd fietsen en bromfietsen in beslag genomen, een gestripte auto, een opengebroken kluis en spullen die gebruikt worden bij hennepteelt.

Het is niet toegestaan om garageboxen als werkruimte of bedrijfsmatige bergingen te gebruiken, aldus de gemeente. De garage mag alleen gebruikt worden voor parkeren.