Verschillende Utrechtse politici hebben gereageerd op de deelname van de PVV aan de gemeenteraadsverkiezingen van 2018. De politieke partij kondigde vrijdag bij het stadhuis aan dat ze in Utrecht mee willen doen, met Henk van Deún als lijsttrekker. 

Fractievoorzitter Maarten van Ooijen van de ChristenUnie zegt op Twitter dat hij "ze rauw lust". 

Ook Klaas Verschuure, lijsttrekker van de D66 tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van 2018, heeft gereageerd op de deelname van de PVV. Zij willen de ideeën van de partij blijven bestrijden. "Wij staan voor een inclusieve stad voor iedereen", vertelt hij. 

Lijsttrekker van de PvdA Utrecht, Rick van der Zweth, deelt dat de Utrechtse partijen zich niet uit elkaar laten spelen. "In ons Utrecht kan iedereen zeker zijn dat je erbij hoort, ongeacht afkomst, opleiding, inkomen of wijk waar je opgroeit."

'Linkse gemeenteraad'

Ook GroenLinks lijsttrekker Heleen de Boer deelt dat zij willen dat Utrecht een stad voor iedereen blijft. "Wij werken aan echte oplossingen voor echte problemen."

Geert Wilders laat vrijdag weten dat "Utrecht weer van de Utrechters moet worden". "Te veel islam en te linkse gemeenteraad nu."