De Utrechtse gemeenteraad heeft donderdag een besluit genomen over wat er moet gaan gebeuren met het gebied rondom de Croeselaan bij het Beurskwartier en het Lombokplein. Zo komen er nieuwe kantoorpanden, horecagelegenheden, parken en duizenden nieuwe woningen. 

De gemeente besloot zondag na lang overleg dat het plan van D66-wethouder Victor Everhardt, met een aantal aanpassingen, wordt gerealiseerd. 

32 raadsleden stemden voor het plan, 13 raadsleden waren tegen. Er was steun van D66, GroenLinks, VVD, SP en Student & Starter.

Er waren wel enkele discussiepunten. De sloop van tientallen woningen op de Croeselaan kon niet op goedkeuring rekenen van de gemeenteraad. Er is een voorstel aangenomen van GroenLinks om te bekijken of een deel van de huizen bewaard kan blijven.

Omgevingsvisie

Gedurende ruim anderhalf jaar is er gewerkt aan deze omgevingsvisie, die invulling geeft aan de in 2015 vastgestelde Toekomstvisie Utrecht Centrum 'A Healthy Urban Boost'. Onder andere zeven keuzedocumenten gingen rond de zomer van 2016 aan het concept vooraf.

De gemeente meent met de plannen op een duurzame manier de stad te kunnen laten groeien.