Meerdere ondernemers in Hoog Catharijne zijn niet blij met de verplichte verruimde openingstijden. Dat laat de PvdA in Utrecht weten na een rondgang langs verschillende winkeliers.

Vanaf 1 november zijn de openingstijden van Hoog Catharijne opgerekt. Winkeliers moeten nu van eigenaar Klépierre verplicht zeven dagen in de week tot 20.00 uur open zijn, met uitzondering van zondag (18.00 uur). 

De eigenaar meent dat deze openingstijden beter passen bij de huidige tijd en de wensen van de consument. De nieuwe tijden waren reden voor de PvdA om een rondgang te maken langs enkele winkels in het winkelcentrum. "Er zijn een heel aantal grote ketens die dit perfect kunnen organiseren en die dit ook graag willen. Maar er zijn ook ondernemers en werknemers die het niet willen." 

Jan Hagenouw, voorzitter van de belangenvereniging Hoog Catharijne, gaf eerder al aan dat het voor sommige winkeliers een uitdaging gaat worden. "Het vraagt misschien verfijning of aanpassing, maar iedere ondernemer moet bij de tijd blijven. Zelfs de bakker verkoopt nu bijvoorbeeld smoothies, terwijl er voorheen alleen hele of halve broden over de toonbank gingen. Het is een grote verandering, maar daar liggen ook kansen."

De PvdA roept de gemeente op om in gesprek te gaan met Klépierre om zo de keuzevrijheid van ondernemers te waarborgen.