In de fietsenstalling Jaarbeursplein bij het station Utrecht Centraal staan meer dan vijftien tijdelijke steunpilaren, omdat er mogelijk iets mis is met de constructie.

Het euvel kwam aan het licht toen gebouwen, waarbij gebruik is gemaakt van breedvloerplaten, in Utrecht geïnspecteerd werden.

Deze inspecties vonden plaats naar aanleiding van het instorten van de in aanbouw zijnde parkeergarage op Eindhoven Airport. Daar was ook gebruik gemaakt van deze vloerplaten.

De breedplaatvloer bleek glad te zijn afgewerkt in plaats van ruw, waardoor er onvoldoende aanhechting was ontstaan met de daarboven gelegen opstortlaag.

Geen risico's 

Uit het onderzoek blijkt dat er in de vloer van de eerste verdieping drie plaatnaden hol klinken. Dit betekent dat op deze specifieke plekken de bovenvloer van beton niet goed gehecht is aan de ondervloer. 

Dit levert in het huidige gebruik geen risico's op. De vijftien steunpilaren zijn een preventieve maatregel en ondersteunen de drie plekken in de vloer. De gemeente heeft ook een ingenieursbureau in de arm genomen om nader onderzoek uit te voeren voor het nemen van definitieve maatregelen.

Naar aanleiding van het incident in Eindhoven zijn er overal in Nederland gebouwen geïnspecteerd. Er wordt nog onderzocht of er ook andere zaken hebben bijgedragen aan de instorting in Eindhoven.