De student aan de Hogeschool Utrecht (HU) geeft zijn of haar leven gemiddeld een 7,3. Dat blijkt uit onderzoek van Trajectum, het onafhankelijke medium van de HU.

Er deden ruim 370 studenten mee aan het onderzoek, waaruit blijkt dat de studenten best tevreden zijn. De helft van de mensen geeft zichzelf een 8 of hoger. De studenten gaven aan dat sociale relaties het belangrijkste zijn voor een gelukkig leven. Belangrijker in elk geval dan andere factoren waarnaar werd gevraagd: geld, woonsituatie, gezondheid en opleiding.

Mannen zijn daarnaast significant gelukkiger dan vrouwen: een 7,5 tegenover 7. Daarnaast lijkt het geluk redelijk gelijkmatig verspreid over de opleidingen van de HU. Bij Journalistiek en Communicatie-opleidingen komt het gemiddelde uit op 7,2. Dat geldt ook voor opleidingen in de Gezondheidszorg, Social Work en Rechten.

De technische opleidingen krikken het gemiddelde weer iets verder omhoog met een 7,4 en de economische opleidingen komen zelfs op een 7,5. De educatieve opleidingen zitten op het gemiddelde van 7,3.