De Universiteit Utrecht heeft dit jaar een hogere beoordeling gekregen op de Keuzegids Universiteiten die dinsdag is verschenen. 

De universiteit heeft dit jaar een beoordeling van 58,5 punten gekregen, dit is 1,5 punt hoger dan het afgelopen jaar.

Volgens de uitgever is Wageningen Universiteit, net als voorgaande jaren, de beste universiteit. De drie universiteiten die het sterkst dalen waren Leiden, Eindhoven en Rotterdam. Deze drie onderwijsinstellingen hadden te maken met een sterke groei in hun aantal eerstejaars. Volgens de studenten was deze groei niet goed opgevangen op het gebied van faciliteiten en begeleiding.

De Keuzegids velt een oordeel op basis van onder meer statistieken over studiesucces, het oordeel van deskundigen en het oordeel van studenten. De onafhankelijke gids beschrijft, vergelijkt en beoordeelt alle bacheloropleidingen in het wetenschappelijk onderwijs.

Meeste vrouwen

Dit jaar heeft de Keuzegids Universiteiten ook een hoofdprijs toegedeeld aan elke universiteit in zijn eigen categorie. De Universiteit Utrecht wint in de categorie 'meeste vrouwelijke studenten'.

59,2 procent van de studenten aan de universiteit is vrouw. Een miniem verschil met de Universiteit Leiden, daar is 59,1 procent van de studenten vrouw.