De politie in Utrecht is op zoek naar een blanke man van ongeveer 25 jaar oud en een kind van ongeveer waalf jaar oud. Zij zouden een 89-jarige vrouw op dinsdag met een listige babbeltruc geld afhandig hebben gemaakt.

Omstreeks 12.30 uur deed de hoogbejaarde vrouw boodschappen bij de Lidl op het winkelcentrum Parkwijk. Zij werd buiten aangesproken door een man en een kind. De man deed zich voor als medewerker van de Lidl en beschuldigde het slachtoffer van stelen.

Het tweetal liep met de vrouw mee naar haar woning op de Vlindersingel en bleven volhouden dat de vrouw had gestolen en dat zij alsnog de kans kreeg om af te rekenen.

De man en het kind kwamen de woning van de vrouw binnen en maakten haar pinpas en pincode afhandig om de – volgens hen – gestolen spullen af te rekenen.

Geldbedrag

De vrouw gaf uiteindelijk haar pas af en later op dinsdag werd een groot geldbedrag gepind bij de Rabobank aan de Nieuwe Vaart in Vleuten.

De man wordt omschreven als een blanke man van 25 jaar oud, met een normaal postuur en een lengte van ongeveer 1.80 meter. Hij was gekleed in een licht gekleurde joggingbroek en een licht gekleurd fleecejack. Het kind was rond de twaalf jaar oud, blank met donkerblond haar. Het kind sprak geen Nederlands en was netjes gekleed.

De politie is op zoek naar getuigen.