Mitros heeft vrijdag twee nieuwe windturbines op het dak van haar eigen kantoor aan de Koningin Wilhelminalaan in Utrecht geplaatst. 

De woningcorporatie experimenteert met verschillende manieren om duurzame energie op te wekken om uiteindelijk de kosten voor energie voor huurders te kunnen verlagen.

"Doel is om eerst bij onszelf te kijken of de windturbines goed werken. De verwachting is dat de beide turbines ca. 4.000 kWh per jaar aan stroom opwekken. Als het slaagt, dan kunnen we de molens ook op andere gebouwen van Mitros plaatsen", zegt Casper Kok, vastgoedmanager bij Mitros.

“Deze windturbines uit Delft zijn een uniek Nederlands product. Ze zijn bijzonder compact en daarmee geschikt voor vele soorten daken. De molens zijn geluidsarm en maken niet meer geluid dan de wind zelf. Tot slot zijn ze licht, draaibaar en kunnen daardoor continu de wind vangen en energie opwekken.”

Zonnepanelen

De molens staan op het dak van het hoofdkantoor, naast de 114 zonnepanelen die eind vorig jaar zijn geplaatst. Deze zonnepanelen hebben zich intussen bewezen voor de organisatie. Inmiddels plaatst Mitros ook zonnepanelen op woningen.