Traditioneel wordt Halloween gevierd in Ierland, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Canada, maar ook in Nederland wordt het feest steeds populairder. Dit is wat je dit jaar met Halloween kunt doen in Utrecht.

Halloween in Tivoli

Op zaterdag 28 oktober wordt de zaal Pandora in Tivoli 'de meest creepy plek van Utrecht' met onder andere 'misselijkmakende horrorfilms en lugubere beproevingen'.

Het feest is van 20.30 tot 4.30 uur. Inmiddels is het uitverkocht.

Halloween Nightmares

Het spookhuis in The Wall bij Utrecht Overvecht heeft een speciale Halloweeneditie. Dit recent geopende spookhuis kondigt aan dat ze extra gaan uitpakken. Daarom zijn de kaartjes duurder dan normaal: 20 euro in plaats van 15.

Het spookhuis is geopend van 18.00 tot 00.00 tijdens het Halloweenweekend.

Halloween kermis

Op het Berlijnplein, naast de CineMec in Leidsche Rijn staat van vrijdag 27 oktober tot en met zondag 5 november een speciale Halloween kermis. Vanaf woensdag 1 november krijgt de kermis in een Oktoberfest thema.

Op 31 oktober kunnen kinderen zich vanaf 14.30 uur laten schmniken. Tussen 20.00 en 24.00 uur lopen er ook verschillende 'griezels' over de kermis rond.

Winkel van Sinkel

De Winkel van Sinkel organiseeert op zaterdag 28 oktober een Halloween Madness feest. Het feest wordt gehouden van 23.00 tot 5.00 uur. Tijdens de avond treden onder andere Mia More, Tom Push, Legy & Le Cap en BlackJack Soundsystem op.