De gemeente Utrecht wil de inschrijfprijs van de dertien voormalige prostitutiepanden in de Hardebollenstraat gaan verlagen. Het is de gemeente nog niet gelukt om de panden te verkopen. 

De gemeente probeert de panden in de Hardebollenstraat te verkopen en ziet het liefste dat de panden aan één eigenaar of dat de panden als clusters verkocht worden. De panden zijn verdeeld in vier clusters.

De inschrijving liep tot 13 oktober, maar er kwam geen enkele geldende bieding binnen.

De peeskamers gingen in september de verkoop in. Nu de inschrijvingstermijn voorbij is, blijkt dat er maar een partij is geweest die de panden wilde kopen, maar het bod bleek onder de minimale inschrijfprijs van 4,9 miljoen euro te liggen.

Interesse

Toch is er volgens de gemeente wel voldoende interesse, maar zouden de partijen aangegeven hebben dat zij niet aan de minimale inschrijfprijs kunnen voldoen.

De potentiële kopers menen te weinig te kunnen verdienen aan de panden. Dit zou komen omdat er veel geïnvesteerd moet worden in de renovatie van de panden, de huidige huurders huurbescherming genieten en dat de bedrijfsruimten erg klein zijn.

Procedure

De verkopende makelaar verwacht dat de procedure kansrijk is bij een verlaging van de minimale inschrijfprijs. In overleg met de taxateur en de verkopende makelaar gaat de gemeente daarom een nieuwe minimale inschrijfprijs bepalen en de procedure nog eens overdoen.

Het gevolg is wel dat de verkoop van de panden niet meer dit jaar afgewikkeld kan worden.