Kinderboekenschrijver Lucas Keijning probeerde zondag het Wereldrecord Grootste Scheetkussen te verbreken in Utrecht. 

"Het was een groot succes", laat Lucas Keijning aan NU.nl weten. "Honderden kinderen en volwassenen zijn zondag langsgekomen om op het scheetkussen te springen." 

Het scheetkussen stond op de Stadhuisbrug. Vanaf 11.00 uur konden kinderen en volwassenen op het bijna 7,5 meter grote kussen springen. Het vorige record in het Guinness Book of Records stond op 6,03 meter. 

De schrijver wil met dit record aandacht trekken voor zijn e-book van Meneer en mevrouw Slons. Het kinderboek gaat over Meneer Slons, die alleen maar scheten laat, en Mevrouw Slons, die almaar smakt. 

De illustrator van het boek, Willem Bentvelzen (ook wel bekend als Argibald), is zondag ook aanwezig bij het evenement. Hij zal hier live tekeningen gaan maken. 

Wereldrecordpoging grootste scheetkussen in Utrecht
45
Wereldrecordpoging grootste scheetkussen in Utrecht

Record

Dat dit scheetkussen groter was dan het vorige, is een feit. Maar of het officieel door Guinness World Records wordt opgenomen als nieuw wereldrecord is nog de vraag.

"Het kan nog een paar maanden duren voordat we dat weten. Er was niemand van Guinness World Records aanwezig, maar ik heb genoeg film- en ander bewijsmateriaal om naar ze op te sturen", vertelt Keijning.  

De internationale organisatie bepaalt ieder jaar welke records er in het boek komen te staan. "Als het scheetkussen wordt erkent als nieuw wereldrecord, is het niet direct zeker van een plekje in het boek. Maar wat er ook uit komt, ik heb enorm van deze dag genoten", aldus Keijning.