Dit is wat we weten over de dood van de 25-jarige Anne

Het lichaam van de 25-jarige Anne uit Utrecht, die op 29 september verdween, werd op 12 oktober gevonden. Dit is wat we op dit moment weten over haar vermissing en haar overlijden.

Het lichaam van Anne werd donderdag gevonden in Zeewolde.

De politie zocht donderdag op een 'specifieke plek' in de omgeving van het Nulderpad naar het lichaam van Anne, omdat het vermoeden bestond dat haar lichaam daar verborgen was. 

Het lichaam is inmiddels weggehaald bij de vindplaats en gaat voor onderzoek naar het Nederlands Forensisch Instituut in Den Haag. Daarna zal het zo snel mogelijk worden overgedragen aan haar familie.

Over de doodsoorzaak is nog niets bekendgemaakt.

Bijna twee weken lang was Anne spoorloos.

In de omgeving van Huis ter Heide en Den Dolder hebben de afgelopen tijd meerdere zoekacties plaatsgevonden in verband met de vermiste vrouw.

Dinsdag 3 oktober werd Anne's jas in Huis ter Heide aangetroffen. Twee dagen later vonden de agenten haar fiets in een vijver. Weer een dag later is een tas ontdekt die vermoedelijk van de vermiste vrouw is. 

De politie hield op maandag 9 oktober een verdachte aan.

De politie hield maandag de 27-jarige Michael P. aan op verdenking van betrokkenheid bij de verdwijning van de vrouw. De verdachte zat een lange straf uit voor gewelds- en zedendelicten en had een kamer op een forensisch psychiatrische afdeling van een kliniek in Den Dolder.

"In het kader van die straf was hij geleidelijk aan het terugkeren in de samenleving", aldus de politie. Woensdag werd het zoekgebied, dat zich eerder bevond in de omgeving van Huis ter Heide, Den Dolder en Soest, uitgebreid naar Zeewolde. Volgens de politie is dit op basis van 'nieuwe onderzoeksinformatie'.

De man is sinds donderdag officieel verdacht van betrokkenheid bij haar dood. 

De familie van Anne heeft 'heel veel vragen'.

Het slechtste scenario is vandaag uitgekomen. Dat zei de woordvoerder van de familie donderdag in reactie op de vondst van het lichaam van Anne.

Volgens de oom van de vrouw zijn er veel vragen bij de familie, zoals waarom P. "vrij rondliep".

Minister Blok heeft een onderzoek aangekondigd naar de situatie in de kliniek waar P. vast zat.

Anne verdween tijdens een fietstochtje.

De 25-jarige vrouw vertrok vrijdag 29 september rond 16.30 uur uit Rijnsweerd (Utrecht) voor een fietstocht. Sindsdien ontbrak elk spoor van haar.

"Ze zou weer bij mij thuis terugkomen, daar wijst alles op. Mijn appjes heeft ze sinds 19.45 uur niet meer gelezen", beschrijft de vriend van Anne op Facebook. 

Anne heeft om 18.15 uur laten weten in Hollandsche Rading te zijn, een dorp in de gemeente De Bilt.

35 minuten later, om 18.50 uur, stuurde ze een selfie naar haar vriend. Op dat moment stond ze in Baarn bij de kruising Hilversumsestraatweg/Amsterdamsestraatweg. Dit is het laatste contact dat de vrouw met haar vriend heeft. 

Lees meer over:

Gerelateerde artikelen

Tip de redactie