Op de openingsavond van het spookhuis in The Wall in Utrecht zijn vijf mensen hyperventilerend naar buiten begeleid, waarvan één vrouw met de ambulance naar het ziekenhuis is vervoerd.

De openingsavond van Halloween Nightmares in winkelcentrum The Wall vond afgelopen weekend plaats. Rene van Os, de manager van het spookhuis, was erbij: "Een mevrouw vond het zo eng dat de EHBO toch besloot de ambulance te bellen. Ze is voor de zekerheid even meegenomen en bekeken, maar ze is in orde."

Volgens Van Os was het openingsweekend, dat bijna uitverkocht was, toch een groot succes en breekt het spookhuis elke dag bezoekersrecords. 

Tientallen horrorclowns rennen zaal in bij preview spookhuis Utrecht
45
Tientallen horrorclowns rennen zaal in bij preview spookhuis Utrecht

Veiligheidsmaatregelen

Dion Varossieau, het brein achter Halloween Nightmares, zegt voldoende veiligheidsmaatregelen te treffen om dit soort dingen tegen te gaan. Naast een EHBO post zijn er camera’s opgehangen, er is een lampensysteem en er wordt gebruik gemaakt van walkie talkies. 

Varossieau: "Het ligt er echt aan wie je bent. De een vindt het heel eng, de ander totaal niet. Je kunt geen rekening houden met dat iedereen anders omgaat met angst."

Angsten

In het spookhuis wordt ingespeeld op verschillende soorten angsten. Zo lopen er op de route tal van acteurs rond om het publiek de stuipen op het lijf te jagen en wordt er gebruikt gemaakt van rook. Het thema is 'circus en kermis', dus er zijn veel clownfiguren te zien.

Het spookhuis blijft de komende drie maanden open. Indien het een succes blijkt, wil de organisatie kijken naar de mogelijkheid om dat met nog eens drie maanden te verlengen.