Het gratis optreden van rapper Boef heeft voor de nodige commotie gezorgd in en rondom TivoliVredenburg. Het concert werd al tijdens het tweede nummer tijdelijk gestaakt omdat er met spullen werd gegooid. Na het concert waren er ook verschillende ruzies en vechtpartijtjes tussen de jeugdige bezoekers.

Boef kwam in Utrecht optreden om de opening van een schoenenwinkel te promoten. Het gratis concert zou eerst bij de winkel in Hoog Catharijne gehouden worden maar dat werd verplaatst naar TivoliVredenburg vanwege de veiligheid. 1500 gratis kaarten waren er gereserveerd voor het optreden.

Het concert werd tijdens het tweede nummer tijdelijk stilgelegd omdat er tot tweemaal toe spullen werden gegooid richting de artiest. Nadat de beveiliging had opgetreden ging het concert weer door. Nadat de rapper een half uurtje had opgetreden en de veelal minderjarige bezoekers naar buiten gingen ontstonden er enkele ruzies en vechtpartijtjes.

Het terras van Het Gegeven Paard werd door beveiligers afgesloten en de politie probeerde de rust te laten wederkeren. Naast de vechtpartijen werd er ook melding gemaakt van telefoondiefstal.