Sommige stenen van de Domtoren zijn er iets slechter aan toe dan verwacht, maar dit is volgens de torenbeheerder geen enkele reden tot paniek. 

Het schadepatroon is bij sommige stenen een paar procent hoger. laat torenbeheerder Jaap Engelenburg weten na de inspecties van afgelopen dagen.

Afgelopen twee dagen zijn er verschillende inspecties gehouden aan de Domtoren. "Als je het vergelijkt met een auto. zitten er elf deukjes  in plaats van de verwachte tien", vertelt Engelenburg. De torenbeheerder was dan ook enigszins verbaasd dat er gisteren in sommige media gesproken werd van de onverwachte slechte staat. "Dat is volledig uit zijn verband gerukt."

Ook weet Engelenburg niet waar het genoemde bedrag van 40 miljoen euro vandaan komt. 'Wij hebben dat bedrag niet genoemd. Dat is luchtfietserij."

Kostenbegroting

De komende tijd wordt er verder gewerkt aan een steiger bij de Domtoren. Vanaf de steiger kan de restauratiearchitect nog beter onderzoek doen aan de toren. Alle informatie wordt dan onderzocht en in het voorjaar wordt er een kostenbegroting gepresenteerd aan de gemeenteraad.