Gemeente Utrecht verwacht tekort studentenwoningen in 5 jaar op te lossen

De gemeente Utrecht verwacht dat het tekort aan studentenwoningen eind 2021 nagenoeg is ingelopen. De komende jaren komen er ruim vierduizend studentenwoningen bij in de stad.  

Dat staat in de brief over de stand van zaken Actieplan Studentenhuisvesting die dinsdag naar de gemeenteraad is gestuurd.

De woningen worden volgend jaar onder meer gerealiseerd aan de Briljantlaan en in Leidsche Rijn Centrum (482 eenheden). In 2019 staan in totaal 1.171 woningen op de planning aan de Gerbrandystraat (Belastingkantoor), het KPN terrein en op de locatie van Ziekenhuis Oudenrijn.

In 2021 komen ook nog eens 2199 nieuwe studentenwoningen op de NPD strook in Overvecht Centrum en aan de Archimedeslaan.

Internationale studenten

Utrecht heeft op dit moment meer dan dertigduizend studenten en er zijn nog eens 5.100 studenten op zoek naar een kamer. Daarnaast groeit het aantal internationale studenten.

Voor buitenlandse studenten is het lastiger om een kamer te vinden, onder andere vanwege de taalbarrière, het hospiteersysteem, de inschrijfduur bij sociale huisvesting en het feit dat veel Nederlandse studenten niet met internationale studenten samen willen wonen.

Lees meer over:
Tip de redactie