'OM eist een jaar celstraf voor ontucht Utrechtse fysiotherapeut'

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft twaalf maanden celstraf geëist, waarvan vier voorwaardelijk, voor de Utrechtse fysiotherapeut Joop van G.

Dit meldt RTV Utrecht maandag. 

De man wordt verdacht ontucht te hebben gepleegd met twee patiënten en hen daarna gestalkt te hebben. Het OM eist naast een celfstraf ook een beroepsverbod en een verplichte behandeling.

Van G betuigde dat de seksuele handelingen in zijn behandeling hoorden om de patiënten beter te maken. Een deskundige stelde dat hier geen sprake van kon zijn.

Bezoekjes

Beide slachtoffers waren aanwezig bij de rechtszaak en lazen een verklaring voor. De fysiotherapeut stalkte de twee vrouwen na het ontucht met emails, voicemails en bezoekjes aan de deur.

Een psycholoog heeft geconcludeerd dat Van G. depressief was tijdens het ontucht en verschijnselen van narcisme heeft. Daarvoor is hij nu in behandeling. 

De fysiotherapeut heeft spijt betuigd tijdens de zitting. Ook zegt hij nooit meer als behandelaar te willen werken. De vrouw van Van G. boekte zijn afspraken in en wist van niks.

Lees meer over:
Tip de redactie