De Elektrokweg of de Boteyken zijn volgens het college van Utrecht het meest geschikt als locatie voor een nieuwe tippelzone. Een van deze locaties zou de tippelzone aan de Europalaan moeten vervangen.

Dat schrijft de gemeente Utrecht maandag op hun website.

Het college heeft de locaties aangewezen op basis van een uitgebreid locatie-onderzoek in Utrecht. Omdat de locaties op ruime afstand staan van woningen en scholen, zorgen ze volgens Utrecht voor weinig overlast.

Ook bieden de locaties volgens het college voldoende veiligheid aan sekswerkers, klanten en de omgeving. Bewoners en bedrijven uit de omgeving van de twee locaties worden deze week geïnformeerd. Daarna vindt een consultatie plaats, waarin ze hun mening mogen geven. 

Nieuwe locatie

De gemeente moet op zoek naar een nieuwe locatie, omdat op de bestaande plek aan de Europalaan een nieuwe wijk gebouwd wordt. De zestig sekswerkers moeten daarvoor wijken. 

Over de huidige locatie aan de Europalaan is al drie jaar gediscussieerd. Partijen als de VVD, het CDA en de SP wilden dat de tippelzone in zijn geheel zou verdwijnen, maar het college was het daar niet mee eens.

In gebruik

Aan het einde van dit jaar wordt een definitief besluit over de nieuwe locatie verwacht van het college en de gemeenteraad. 

Uiterlijk 1 januari 2020 moet de nieuwe tippelzone in gebruik worden genomen.