De prostitutieboten bij het Zandpad aan de Vecht worden vooralsnog niet weggehaald. Het waterschap, die de Vecht beheert, is in gesprek met de eigenaar van de boten over het verlenen van uitstel. In de tussentijd wordt er geprobeerd om de 24 resterende boten bij opbod te verkopen.

Dat meldt het AD.

Eerder had het waterschap geëist dat de boten op 1 september verwijderd moesten zijn. Deze week werd duidelijk dat dit niet haalbaar was. Volgens de krant meldt het waterschap dat er inderdaad afspraken gemaakt worden over uitstel.

De huurovereenkomst werd in 2014 opgezegd, nadat de gemeente de prostitutiepraktijken verboden had vanwege mensenhandel. Op dat moment eiste het waterschap niet meteen de verwijdering van de boten, vanwege de nog lopende gerechtelijke procedures.

Deadline

Na het staken van procedures eiste het waterschap dat de boten op 1 februari weg moeten worden gehaald, maar de eigenaren slaagden daar niet in. De afgelopen maanden zijn tien van de 34 boten verkocht; die staan inmiddels elders in het land.

Maandag kan het waterschap vertellen welke afspraak met de eigenaar wordt gemaakt over een nieuwe deadline voor het weghalen van de boten.