De Stichting AlFitrah moet binnen vier weken het pand aan de Mortangesdreef in Utrecht Overvecht ontruimen.

Dat heeft de rechtbank Midden-Nederland donderdag beslist.

De huurachterstand van 50.000 euro moet ook nog betaald worden. Dat de stichting dit bedrag moest betalen bepaalde rechter al in april dit jaar, maar het geld is tot dusver nog niet overgemaakt. Daarom stapte de verhuurder opnieuw naar de rechter. 

De stichting en de eigenaar van het pand hebben al vier keer tegenover elkaar in de rechtbank gestaan over onder meer de huurachterstand en de koop- en huurovereenkomst van het pand aan de Pahud de Mortangesdreef.

Kritiek

Ook vanuit de politiek was er gedoe over de moskee. Eind vorig jaar hadden minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken en de Utrechtse burgemeester Jan van Zanen harde kritiek geuit op de salafistische moskee, omdat die kinderen negatief zou beïnvloeden.

Asscher zei onder meer dat het gebedshuis kinderen 'vergiftigde met zieke denkbeelden'. Zo kregen de kinderen bijvoorbeeld de boodschap dat ze bij crimineel gedrag van moslims geen aangifte zouden moeten doen.

Een jaar geleden was er ook een inval van de FIOD bij de moskee en waren er verdenkingen dat de moskee geld zou ontvangen van een Koeweitse instelling die banden zou onderhouden met terroristische organisaties.