De Stationspleinfietsenstalling is officieel geopen, de gemeente wil strengere regels voor de vrijesectorhuur en U-OV rijdt nu ook met elektrische bussen. 

Stadsbaantunnel weer gedeeltelijk open

De Stadsbaantunnel bij Leidsche Rijn gaat vrijdagavond om 23.00 uur voor een deel weer open. In beide richtingen kan één rijstrook open voor verkeer.

De maximale snelheid is tijdelijk verlaagd van 50 kilometer per uur naar 30 kilometer per uur. De verwachting is dat vanaf donderdag 31 augustus ook de andere twee rijstroken weer worden opengesteld voor het verkeer.

Miljardairs kopen grond in Merwedekanaalzone

Miljardair Marcel Boekhoorn en vier compagnons hebben een stuk grond van vier hectare gekocht in de Merwedekanaalzone.

Het gebied wat de compagnons kopen ligt om en nabij de Praxis aan de Europalaan. 

U-OV start test met elektrische bus

Maandag hebben de nieuwe elektrische bussen van vervoerbedrijf U-OV hun eerste kilometers op lijn 1 gemaakt. De tien bussen, die volledig elektrisch zijn, moeten op den duur de huidige Mercedes-dieselbussen vervangen.

Het testtraject duurt tot 6 september, dan worden de bussen, als alles goed gaat, officieel op lijn 1 in gebruik genomen. 

Stationspleinstalling officieel geopend

Het eerste deel van de Stationspleinstalling is maandag officieel geopend. Sinds de ingebruikname op 7 augustus is er al bijna dertigduizend keer een fiets gestald.

Op dit moment is er plek voor zesduizend fietsen in de nieuwe fietsenstalling.

Gemeente wil strengere regels voor vrijesectorhuur

De gemeente Utrecht wil, net als Amsterdam, strengere regels voor de vrijehuursector. Beleggers, projectontwikkelaars en deskundigen waarschuwen dat dit ten koste kan gaan van het woningaanbod.

Volgens de gemeente zijn er aanvullende afspraken nodig, om "excessen te weren".