Het college van B en W in Utrecht houdt de financiële situatie van zorgorganisatie Careyn nauwlettend in de gaten. De organisatie verkeert in zwaar weer. Dat blijkt uit beantwoording van het college na vragen van de coalitiepartijen in Utrecht.

"Wij zien als gemeente dat de financiële basis van de organisatie nog niet solide is", zegt het college. Zij benadrukken dat op dit moment aan de richtlijnen voor de kwaliteit van zorg wordt voldaan, maar dat er discontinuïteit van zorg dreigt.

"Het college maakt zich sterk voor continuïteit van zorg en ondersteuning voor kwetsbare inwoners. Om deze reden vindt zij het belangrijk voorbereid te zijn voor wanneer er, ondanks de inspanningen van alle betrokken, geen zorgcontinuïteit door Careyn geboden kan worden", aldus de schriftelijke reactie.

Er is nu geen sprake van dat Careyn daadwerkelijk op omvallen staat, maar de gemeente wil na het omvallen van Leven & Zorg wel beter voorbereid zijn op een dergelijke situatie.

Vervangend scenario

Er wordt gewerkt aan vervangende scenario’s. Careyn is in opdracht van de gemeente actief in onder meer thuisbegeleiding, dagbegeleiding, kortdurend verblijf en trajecten tijdelijk huisverbod.