De recherche heeft donderdag na onderzoek vier verdachten aangehouden op verdenking van het plegen van zes straatroven die plaatsvonden in de nacht van 15 op 16 augustus en 16 op 17 augustus.

Dat meldt de politie maandag. De straatroven vonden in de nacht plaats op onder andere de Jutfaseweg, Detmoldstraat en Aquamarijnstraat in Utrecht. 

De daders bedreigden fietsende mannen en vrouwen, sloegen ze en trokken hen van hun fiets af. Daarbij maakten ze geld, telefoons en sieraden buit. Een van de slachtoffers is een 22-jarige vrouw uit Utrecht.

Zoek mijn iPhone

De locatie van een telefoon kon via de app 'zoek mijn iPhone' worden getraceerd. Voor de woning waar de telefoon aanwezig zou zijn stond een scooter die overeenkwam met de scooter die gebruikt zou zijn bij de straatrover.

In het voertuig werden meerdere telefoons aangetroffen.

Onderzoek

De bewoner van de woning is aangehouden. Ook zijn twee mannen in de omgeving die voldoen aan het opgegeven signalement aangehouden. Een rechercheonderzoek leidde naar de vierde verdachte.

Drie van de vier verdachten, die tussen de 17 en 22 jaar zijn, zitten nog vast. Een nader onderzoek naar de verdachten is ingesteld.