De Stadsbaantunnel bij Leidsche Rijn blijft de komende dagen nog afgesloten voor verkeer. De weg is al meer dan een week afgesloten voor verkeer omdat er een stuk beton voor de tunnel werd aangetroffen. 

Wethouder Kees Geldof schrijft in een brief aan de raad dat de Stadsbaantunnel naar verwachting uiterlijk vrijdag 25 augustus weer open zal zijn voor verkeer.

Geldof zegt ontstemd te zijn dat een tunnel die twee jaar geleden is opgeleverd nu al tijdelijk gesloten moet worden door schade.

Het college van B&W is als eigenaar verantwoordelijk voor de Stadsbaantunnel en een medewerker van de gemeente is aangewezen als tunnelbeheerder. Het onderhoud en de controles worden uitgevoerd door Combinatie Stadsbaantunnel (CST), die bestaat uit twee bedrijven: Siemens en BAM.

Tijdens de onderhoudsnacht van 21 op 22 juli is een stuk beton gevonden op de uitmonding van het middentunnelkanaal. De terugkoppeling hierover vanuit de aannemer aan de gemeente is niet volgens de beschreven procedure verlopen, aldus Geldof. De aannemer heeft het aantreffen van het stuk beton niet gemeld bij de tunnelbeheerder, maar terloops bij een andere medewerker van de gemeente.