De verdachte die zondagavond is opgepakt op verdenking van ontucht met twee meisjes bij buitenschoolse opvang Partou in de Bilt, is een 27-jarige man uit Utrecht. 
 

Het zou gaan om Bart C., werkzaam als pedagogisch medewerker bij het kinderopvangcentrum en freelance personal trainer bij Fit20. 

Het Openbaar Ministerie meldt dat de 27-jarige Utrechter sinds zondagavond vastzit. Hij heeft zijn daad bekend tegenover het OM. De zusjes zouden samen seksuele handelingen hebben moeten verrichten bij de man. Dit zou hebben plaatsgevonden bij een vestiging van Partou op Sportpark Weltevreden.

De zaak kwam aan het licht na aangifte door de ouders van de twee meisjes. Woensdagavond zijn de ouders met kinderen op de groepen waar de verdachte werkte op de hoogte gesteld tijdens een bijeenkomst, georganiseerd door het kinderopvangcentrum in samenwerking met de gemeente.

Geschokt

Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie laat weten dat de ouders geschokt zijn dat dit heeft kunnen plaatsvinden. Volgens haar was de Utrechter ‘een geliefde medewerker’.

Volgens het Openbaar Ministerie zijn er op dit moment geen aanwijzingen dat de 27-jarige Utrechter ook met andere kinderen ontucht heeft gepleegd.

C. blijft in ieder geval tot vrijdag 18 augustus vast zitten. Het Openbaar Ministerie beslist voor die tijd of hij zal worden voorgeleid aan de rechter-commissaris om verlenging van zijn voorarrest te vragen.