Online supermarkt Picnic bouwt een duurzaam distributiecentrum in Utrecht Lage Weide. Het nieuwe distributiecentrum biedt werk aan vijfhonderd tot duizend mensen.

Dinsdag was de ceremoniële start van de bouw van het nieuwe distributiecentrum. Volgend jaar maart moet de bouw zijn afgerond.

"De twee distributiecentra die we momenteel gebruiken zijn met de huidige groei straks niet meer toereikend", aldus mede-oprichter van Picnic Michiel Muller. "Daar spelen we op in met de bouw van een groot distributiecentrum, dat ons in staat stelt de komende jaren door te groeien."

Wethouder Jeroen Kreijkamp is blij dat het nieuwe distributiecentrum in Utrecht komt. "Innovatie en duurzaamheid zijn belangrijk voor onze stad, dus dit nieuwe distributiecentrum is een mooie aanwinst. Bovendien levert het aanzienlijke werkgelegenheid op voor onze beroepsbevolking." 

Duurzaam

Op het dak van het distributiecentrum komt twintigduizend vierkante meter aan zonnepanelen. Op piekmomenten kunnen die 1,9 MW stroom opwekken. Dat staat gelijk aan het verbruik van 460 huishoudens.

Omdat de online supermarkt alleen levensmiddelen inkoopt die ook daadwerkelijk zijn besteld, maakt het een einde aan voedselverspilling. Ook zorgt het voor een vermindering van CO2-uitstoot van auto’s waar consumenten anders mee naar de supermarkt gaan.