SP-gemeenteraadslid Nicole van Gemert vindt dat ouderen en zieken zich geen zorgen hoeven te maken over de zorg die zij krijgen. De gemeente Utrecht zou dit moeten garanderen. 

Van Gemert doet die uitspraak naar aanleiding van het nieuws dat Careyn, een van de grootste zorgorganisaties in Utrecht, om dreigt te vallen.

"Een week geleden zagen we al dat de zorgorganisatie Leven & zorg failliet ging. Ouderen en zieken hebben dagen zonder zorg gezeten. Ook Careyn die dreigt nu failliet te gaan", aldus Van Gemert.

De SP heeft een Meldpunt-zorg op haar website geopend waar bezorgde Utrechters, zorgmedewerkers en de mensen die zorg nodig hebben en hun familie terecht kunnen om hun ervaringen te delen.

Onzekerheid

Van Gemert: "Het is belangrijk dat we snel weten wat er bij Careyn én bij andere zorginstellingen in Utrecht allemaal gebeurt. Het is onacceptabel dat er steeds weer Utrechters zijn die in de onzekerheid moeten leven of zij straks nog wel zorg krijgen."

Van Gemert gaat vragen stellen aan het stadsbestuur. Volgens haar is de gemeente steeds te laat als zorginstellingen om dreigen te vallen. De SP wil daarom dat de gemeente meer preventief gaat controleren.