Maandagavond huldigt de KNVB de Oranjevrouwen, de Europese kampioenen op eigen bodem, in Utrecht. De stad waar het EK begon. Dit is hoe de huldiging eruit gaat zien.

De huldiging van het Nederlandse vrouwenelftal vindt maandagavond plaats om 19.20 uur in park Lepelenburg, waar plek is voor ongeveer twaalfduizend toeschouwers. Het park gaat 's middags, om 16.30 uur, al open voor bezoekers die er vroeg bij willen zijn.

Aan het einde van de middag is er een podiumprogramma, waarbij verschillende artiesten zullen optreden op het grote podium in het park. Welke artiesten op het programma staan blijft tot de huldiging een verrassing. Vanaf 17.00 uur start dat programma.

Om 19.00 uur varen de Oranjevrouwen met een boot door de grachten van Utrecht. De boottocht begint bij de Zonstraat en eindigt bij park Lepelenburg voor de huldiging. Rond 20.30 uur is de huldiging afgelopen.

Vervoer

De gemeente Utrecht adviseert bezoekers van buiten de stad om vooral met het openbaar vervoer naar het evenement te komen. Sinds zaterdag mogen automobilisten ook niet meer parkeren op de parkeerplaatsen direct aan het park. Lepelenburg wordt afgesloten voor auto's, na de huldiging gaat de weg weer open.

Bij drukte zal de gemeente ook meer straten gaan sluiten. Dit zou kunnen gebeuren bij het Hieronymusplantsoen, de Maliebaan, de Herenstraat, Herenbrug en Oudekamp.

Weer

Volgens Weerplaza blijft het tijdens de huldiging droog en wordt het ongeveer 22 graden Celsius. Later op de avond zal de temperatuur dalen. Gedurende de avond zal er waarschijnlijk veel bewolking zijn, maar de kans op neerslag is vrij klein.