Tomas Schroën, de oprichter van de Bierverteller aan de Twijnstraat, is op 33-jarige leeftijd overleden aan alvleesklierkanker. Het was bekend dat hij ziek was, maar zijn overlijden kwam toch onverwacht.

Alain Schepers, een vriend van Schroën, schreef een memoriam op bierista.nl: "Tomas was een liefhebber en kenner. Wat hij deed, deed hij vol overgave. Alles moest kloppen, tot in detail." 

"Tomas had een eigen mening, die hij vaak vol vuur wist te onderbouwen." Vertelt Schepers. "Die eigen mening stak hij niet onder stoelen of banken, ook al raakte hij wel eens een gevoelig scheenbeen. Zijn eerlijkheid en oprechtheid zorgde er altijd voor dat hij waardering en respect oogstte. Hij bouwde relaties voor de langere termijn."  

"Een logische stap in de biercarrière van de Bierverteller was het openen van een winkel in Utrecht. Ook hier zag je passie en de gedrevenheid van Tomas terug. Hij had er goed over nagedacht en zo moest het ook gebeuren."

In mei van dit jaar ontstond het plan om het speciaalbier Sterk Water te brouwen voor Schroën. Zeven Utrechtse brouwers zegden direct hun medewerking toe.