Een 28-jarige man uit Utrecht is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 36 maanden, waarvan tien maanden voorwaardelijk, voor een poging tot mensenhandel. De Utrechter zat op dat moment nog in zijn proeftijd.

De Utrechter heeft zich tijdens zijn proeftijd ongeveer een half jaar schuldig gemaakt aan een poging tot mensenhandel. Daarnaast probeerde hij ook een minderjarig meisje ontucht te laten plegen met een derde.

In 2016 is de man veroordeeld voor vergelijkbare feiten. Omdat hij opnieuw in de fout is gegaan, moet de man nog 6 maanden van zijn eerder opgelegde voorwaardelijke celstraf uitzitten. Ook krijgt hij een contactverbod met de slachtoffers.

De incidenten speelden in juni 2016 tot en met januari 2017, dit is kort voor en na zijn veroordeling op 12 juli 2016. De man kreeg toen een straf van vijftien maanden cel opgelegd voor vergelijkbare feiten.  

'Geraffineerd'

De 28-jarige Utrechter ging volgens de rechter 'geraffineerd' te werk. De man gaf slachtoffers het idee dat ze een relatie hadden, maar vervolgens maakte hij stiekem foto's en filmpjes. Zo heeft hij een filmpje gemaakt waarbij een van de slachtoffers aan het douchen was.

De man dreigde de beelden te verspreiden als zij niet in de prostitutie zou gaan. Dit dreigement heeft hij uiteindelijk ook uitgevoerd. Desondanks heeft de vrouw niet voor de verdachte in de prostitutie gewerkt.

Diefstal

Hiernaast heeft de man ook drie van zijn slachtoffers bestolen van twee telefoons en een telefoonhoesje met rijbewijs, ID-kaart en bankpas. Met deze diefstallen probeerde hij ze aan hem te binden.